Den Jyske Opera står bag GrowOP! Festival

Den Jyske Opera har en årelang praksis med at producere opera for børn og unge til turné i hele landet. Den Jyske Opera støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og for både operaelskere og operajomfruer. Den Jyske Opera har siden 1947 arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau. Hertil kommer operaprojekter for og med børn og unge, og på det seneste er talentlinje for unge, TalentU, kommet til.

Vision

Visionen for GrowOP! Festival er at sprænge rammen og forståelsen af opera som begreb i fællesskab med børn og unge som publikum og aktører. Væk fra idéen om et elitært og voksent dannelsesprojekt, og ind i et tværgående oplevelsesformat, hvor alle sanser påvirkes og hvor begrebet ”opera” forstås  i den oprindelige betydning, nemlig ”værk”. Et værk vi ser, hører, føler, smager, leger med - på børnenes præmisser og sammen med deres voksne. En kunstnerisk bevægelse,  der krydser grænser og skaber et nyt opera-sprog på tværs af nationaliteter.

Første GrowOP! Festival modtog P2 PRIS

P2 Prisen Årets Nyskabelse 2018 gik til GrowOP! Festival.

"Jeg har med stor glæde og taknemmelighed modtaget nyheden om at GrowOP! festival modtager P2 prisen som Årets Nyskabelse. At få lige præcis denne fine pris er en stor anerkendelse af ideen om at skabe Danmarks første store operafestival for børn - en ide som opstod i mit operahjerte for over 5 år siden. Det har været en fantastisk proces at udvikle projektet sammen med gode partnere og endelig at kunne realisere det på en måde, som beviste at opera virkelig kan noget særligt sammen med sit publikum - de allermindste såvel som unge og voksne," udtalte daværende festivalproducent Birgitte Holt Nielsen, da GrowOP! Festival modtog prisen.  

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte festivalsekretariatet growop@jyske-opera.dk.