Den Jyske Opera står bag GrowOP! Festival

Den Jyske Opera har en årelang praksis med at producere opera for børn og unge til turné i hele landet. Den Jyske Opera støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og for både operaelskere og operajomfruer. Den Jyske Opera har siden 1947 arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau. Hertil kommer operaprojekter for og med børn og unge, og på det seneste er talentlinje for unge, TalentU, kommet til.

Første GrowOP! Festival modtog P2 Prisen "Årets Nyskabelse" i 2018.

 

Vision

Visionen for GrowOP! Festival er at sprænge rammen og forståelsen af opera som begreb i fællesskab med børn og unge som publikum og aktører. Væk fra idéen om et elitært og voksent dannelsesprojekt, og ind i et tværgående oplevelsesformat, hvor alle sanser påvirkes og hvor begrebet ”opera” forstås  i den oprindelige betydning, nemlig ”værk”. Et værk vi ser, hører, føler, smager, leger med - på børnenes præmisser og sammen med deres voksne. En kunstnerisk bevægelse,  der krydser grænser og skaber et nyt opera-sprog på tværs af nationaliteter.

 

Børnekulturhuset som medarrangør i 2021

Børnekulturhuset i Aarhus er både et kulturhus for børn og familier og et udviklings- og kompetencecenter for børnekultur. Børnekulturhuset står i spidsen for nye projekter og indsatser på børnekulturområdet, udvikler kulturtilbud til daginstitutioner, skoler og familier i samarbejde med byens kulturinstitutioner og kunstnere og yder støtte, herunder økonomisk, til kulturprojekter for børn og unge.

 

Styregruppen

Anne Line Svelle, leder af Børnekulturhuset
Astrid Guldhammer, Børnekulturkonsulent, Børnekulturhuset
Kristian Lager, festivalkoordinator, Den Jyske Opera
Lene Juul Langballe, udviklingschef, Den Jyske Opera

 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte festivalsekretariatet growop@jyske-opera.dk.


Samarbejdspartnere

Bora Bora
Musikhuset Aarhus
Søholm Opera
Operaen i Midten
Favrskov Kommune
VisitAarhus
Det Jyske Musikkonservatorium

 

Mediepartner