Halvdagsseminar: Let Them Shine

Målgruppe: Fagprofessionelle indenfor opera, teater og musik

Om forestillingen

UDSAT TIL FORÅR 2018!

Miniseminar om arbejdet med unge talenter både på og bag ved scenen.

Med unge talenter på operascenen åbner der sig helt andre udtryk og en efterspørgsel af nye formater og arbejdsformer. Men hvad kræves der af producenter, komponister, instruktører og ikke mindst de unge talenter, for at det hele går op i en højere enhed?
GrowOP! festival dykker på miniseminaret Let them shine ned i arbejdet med unge talenter både på og bag ved scenen. Operaen rummer som udtryk en stor mangfoldighed af æstetiske sprog og heri ligger mange muligheder for at ”shine”. På seminaret præsenteres tre forskellige eksempler, der sætter unge på scenen i operaformater, der arbejder med at frisætte de unges kunstneriske potentiale. Seminaret vil være helt eller delvist på engelsk og retter sig mod alle professionelle, der arbejder på talentområdet indenfor scenekunst.

Mød komponist Michael Betteridge fra UK, helt aktuel med GrowOP! festivals åbningsforestilling New Beginnings, der er skabt ud fra devising metoden med unge talenter fra Opera North (UK) og TalentU fra Den Jyske Opera, Flemming Vistisen, Operachef ved Operaen i Midten og dirigent på uropførelsen af Snehvide af den amerikanske Paul Schwartz, Lene Juul Langballe, leder af TalentU på den Jyske Opera.

PROGRAM
10.00-10.15 Velkomst og rammesætning v Lene Juul Langballe, Den Jyske Opera/
10.15-10.45 Devising new beginnings with young talents, (Michael Betteridge)
10.45-11.00 Opsamling og nye spørgsmål
11.00-11.10 Pause
11.10-11.40 Hvad er de gode spørgsmål, når opgaven er at bestille et nyt værk til unge talenter på scenen? Hvor går man hen? (Flemming Vistisen)
11.40-11.50 Opsamling og nye spørgsmål
11.50-12.10 Pause – med let forplejning
12.10-12.30 Når intet bliver til meget. Hvad var udbyttet og oplevelsen ved at medvirke som ung i operaen INTET på Den Jyske Opera? (Medlem af TalentU)
12.30-13.00 Opsamling og afsluttende debat om nye formater og nye interessefelter. Hvordan kan feltet udvikles videre fremadrettet.

Dele af seminaret vil være på engelsk.

Foto: Kåre Viemose

Spilleplan for Halvdagsseminar: Let Them Shine:

Dato/tidspunkt Titel Spillested Spilles for Billetkøb
mandag d. 13/11 kl. 10:00 - 13:00 Halvdagsseminar: Let Them Shine Herning Bibliotek Skoler/Institutioner Afsluttet